Rețetă oltenească: Mâncare de castraveți murați

1. Se toacă ceapa peștișori și se pune la călit în ulei Arpis.

2. Cand s-a înmuiat, se adaugă carnea, iar cand aceasta a prins coajă, se stinge cu apă caldă și se lasă să fiarbă o jumătate de oră;

3. Castraveții se taie bucățele, se spală bine (să nu fie prea sărați) și se pun în mâncare, cu piper și cimbru;

4. După ce se înmoaie, se toarnă bulionul îngroșat cu făina Arpis și se mai lasă pe foc înca jumătate de oră. La sfârșit, se presară peste mancarea de castraveti murati mărarul tocat.

 Castraveti in otet

Rețetele tradiționale din Oltenia au fost puse la dispoziția proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii, Pensiunea Casa Cartianu și Adrian Buzoianu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

Poza principala

8_web.jpg

1 kg de castraveti murati (în saramură)

1 kg de carne (de porc, mânzat, miel)

3 cepe

1 pahar de bulion de rosii ingroșat cu făină Arpis

2 linguri ulei Arpis

cimbru uscat

mărar

piper

Reţeta mancare de castraveti murati face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE