Rețetă olteneasca: Mâncarea Pandurilor

1. Pulpa de porc, carnații, mușchiul țigănesc și toba se taie în cuburi mari și se călesc în ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.

2. În uleiul Arpis rămas se prăjește ceapa, apoi se toarnă bulionul și se stinge cu supa de oase;

3. Se adaugă astfel, în sosul obținut carnea și vinul și se condimentează după gust.

4. Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

 

Rețetele tradiționale din Oltenia au fost puse la dispoziția proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii și Adrian Buzoianu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

 

Poza principala

10_web_mica.jpg

80 g cârnați oltenești

80 g cârnați de porc

70 g tobă

100 g mușchi țigănesc

150 g pulpă de porc

200 g ceapa

100 ml ulei Arpis

3 linguri bulion

100 ml supă de oase

100 ml vin

10 g pătrunjel

sare, piper după gust

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE