Uncategorized

Rețetă tradițională din Maramureș: Ciurigăi

1. Se bat ouăle separate, drojdia se înmoaie în lapte cald.

2. Se amestecă făina Arpis cu ouăle și se toarnă treptat laptele cald, zahărul tos, zahăr vanilat și untură. Se frământă până se formează un aluat mai vâscos.

3. Aluatul se împarte în două părți egale și se întinde până se obține o foaie de aluat subțire, se taie în formă de romb la mijlocul fiecărui romb se face un orificiu iar unul dintre colțurile rombului se trece prin acel orificiu.

4. Într-o tepșă (tigaie) se pune suficient de mult ulei Arpis încât ciurigăii să fie înăbușiți. Se prăjesc la o temperatură ridicată până prind o pojghiță aurie. Înainte de a fi serviți se trec prin zahăr pudră.

  

Rețetele tradiționale din Maramureș au fost puse la dispoziția proiectului de Pensiunea Ideal, Complex Lostrița și Pop Alina, bloger culinar Dulce si Sarat. 

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

Poza principala

poza_mica.jpg

1 kg făină Arpis 000 

4 ouă

100 g untura

20 g drojdie

1 plic zahăr vanilat

200 g zahăr

400 ml lapte 

ulei Arpis pentru prăjit

 

sare

Reţeta ciurigai face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
10
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE