Rețetă tradițională din Maramureș: Riteş

Intr-un bol se pune făina Gold Maya, sarea, bicarbonatul și apa și se framântă până se obține un aluat gros. Aluatul obținut se împarte în 4 bucăți egale, care se întind sub forma unei plăcinte, iar peste fiecare foaie se adaugă zahăr și ulei.

 

Fiecare bucată de aluat se rulează, apoi se împaturește în formă de melc și pe urmă se întinde cu sucitorul. Acesti ritesi se prăjesc în ulei încins până ce capătă o culoare aurie.

 

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

Poza principala

rites_mic.jpg

500 g făină albă Gold Maya

200 g zahăr

1 linguriță de sare Kotanyi

1 linguriță de bicarbonat Dr. Oetker

100 g ulei Argus

Aceasta reţeta maramureseana de rites face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE