De Craciun Retete Uncategorized

Rețetă tradițională din Muntenia: Ruladă de carne cu cârnați (rețetă de Crăciun)

  1. Feliile de carne se spală, se șterg și se bat ca pentru șnițel.
  2. Se săreaza și se piperează fiecare felie de carne. 
  3. Se asează deasupra cârnatul. Se rulează carnea și se leagă cu ață. 
  4. Deasupra se poate presăra usturoi, busuioc Kotanyi, coriandru și bobițe de muștar, după gust; se pune puțin ulei Arpis și se introduce vasul la cuptor. 
  5. Intre timp cu o lingura se stropesc bucatile de carne cu uleiul din vas. Catre final se poate adauga vin rosu.

 

Rețetele tradiționale din Muntenia au fost puse la dispoziția proiectului de Complex Drăgănești de Vedea, Mariana Robescu (blog Rețetele Marianei), Dolores Benezic (blog dolo.ro), Daimon Trattoria și Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti. 

 

Rețetele lunii decembrie au fost preparate la Daimon Trattoria și fotografiate de Diana Radulescu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

Poza principala

6_web_mica.jpg

felii de pulpa de porc 

carnati de porc – în funcție de numărul de felii de pulpă

ulei Arpis

sare și piper Kotanyi

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE