Rețetă tradițională maramureșeană: Plăcintă cu verdețuri

1. Inmuiem drojdia in laptele calduț până se dizolvă, apoi o amestecăm cu făina Arpis și apa și frământăm aluatul pana este omogen.

2. Îl lăsăm 40 de minute să crească și apoi ne apucăm să-l întindem cu sucitoarea până stă cuminte și fiecare bucățică tăiată din el, ia forma unei plăcinte.

3. Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: urdă proaspătă (sau din saramura din borcan), cozi de ceapa verde, mărar, leurdă, mentă sau orice altă verdeață. 

4. Le amestecăm cu urdă și puțină sare și întindem umplura în aluatul de plăcintă. Împachetăm frumos fiecare plăcintă cu verdeturi și o prăjim într-o tigaie cu ulei Arpis.

 

Secretul bucatarului: Pentru ca produsele să crească frumos, este preferabil să se folosească făină albă superioară din grâu (făina pentru patiserie și cozonaci).

 

Adaptare modernă: Pentru a micșora cantitatea de ulei folosit, fiecare plăcintă poate fi prăjită într-o tigaie de teflon.

 

 

Rețetele tradiționale din Maramureș au fost puse la dispoziția proiectului de Pensiunea Ideal, Complex Lostrița și Pop Alina, bloger culinar Dulce si Sarat. 

 

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

 

Poza principala

14_web_mica.jpg

1 kg de faină albă Arpis 000 

500 ml apă

sare

putin lapte calduț

urdă proaspată

verdeață (ceapa verde, marar, leurdă, menta etc.)

drojdie

ulei Arpis pentru prăjit

Aceasta reţeta de placinta cu verdeturi face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE