Uncategorized

Rețetă tradițională: Pârjoale moldovenești

1. Carnea se spală, se taie bucăți mai mici și se trece prin mașina de tocat, apoi se toacă tot la mașină și ceapa, morcovul, usturoiul, pâinea, verdeața. 

2. Se amestecă totul într-un castron și se leagă cu ouăle bătute bine, apoi li se dă gust cu sare și piper. 

3. Compoziția se modelează în mâini, în formă ovală alungită, apoi pârjoalele se dau prin făină sau gris Arpis și se prăjesc în ulei Arpis încins. 

 

Sugestia bucătarului. Pârjoalele merg de minune cu un cartof țărănesc alături! 

 

Rețetele tradiționale din Moldova au fost puse la dispoziția proiectului de: Larisa Elena Buduroes,  Casa Oprescu, Pensiunea Octogon și Adrian Buzoianu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com, precum și pe pagina de Facebook.

Poza principala

finala_mica.jpg

500 g carne macră de vită și porc 

150 g pâine albă 

50 g făină sau gris Arpis

2 oua 

100 g morcov 

50 g ceapă 

2 căței de usturoi 

ulei Arpis pentru prăjit 

pătrunjel 

mărar 

sare 

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti”.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE