Reţin apa, cum scap de ea?

Text
Georgiana Hagiu
Sursa
Femeia de azi
Foto
© vanillaechoes – Fotolia.com
În mod normal, există un echilibru bine stabilit între cantităţile de apă prezente în sânge sau ţesuturi. Sunt însă cazuri când balanţa se dezechilibrează.
fotolia_51146459_subscription_xxl.jpgc_vanillaechoes_-_fotolia.com_.jpg

Femeile sunt predispuse la retenţia de apă în organism, una dintre principalele cauze fiind de natură hormonală. De obicei, se manifestă la nivelul picioarelor, iar gravidele sunt primele „victime“ ale edemului, mai ales în ultimele săptămâni de sarcină. Iar sindromul premenstrual şi consumul prea mare de sare îţi vor crea, de asemenea, probleme.

 

Plantele, la datorie

 

Sunt multe plante cu efect diuretic la care se poate apela în această situaţie. Un lucru este însă sigur: retenţia de apă în ţesuturi necesită un consult medical, dar şi schimbarea regimului alimentar. Plantele care te pot ajuta sunt următoarele:

•Trei-fraţi-pătaţi – se face infuzie din plantă uscată şi se beau 2 căni pe zi într-o cură de câteva săptămâni.

•Ienupăr – se administrează sub formă de tinctură, pe care o poţi cumpăra de la magazinele naturiste sau o poţi face în casă. Lasă la macerat 2 linguri cu boabe într-o cană cu alcool alimentar cam 14 zile, după care filtrează preparatul. Se ia câte o linguriţă cu tinctură dizolvată în jumătate de pahar cu apă de 4 ori pe zi.

•Brusture – se face infuzie şi se beau 2-3 căni pe zi. Îl poţi amesteca, în părţi egale, cu păpădie şi urzică.

•Osul-iepurelui – pune 2 linguriţe cu rădăcină de plantă mărunţită să se macereze într-o ceaşcă cu apă. Bea preparatul a doua zi, înainte şi după micul dejun.

 

Alimente care ard kilogramele

 

Sucuri pe care poţi conta

 

În afară de plantele medicinale, care trebuie consumate sub formă de tincturi, infuzii sau macerate, dacă suferi de retenţie de lichide, ai la îndemână câteva sucuri naturale, care te vor ajuta rapid să elimini apa. Le poţi prepara din morcov, sfeclă, spanac, ţelină, castravete sau chiar varză. Trebuie să bei cam 1-2 pahare pe zi. În tot acest timp, renunţă definitiv la sare. Cel mai indicat este însă sucul de pătrunjel verde. Pune în blender 2-3 legături de plantă, iar pasta obţinută dilueaz-o cu 2 căni cu apă. Consumă acest preparat de-a lungul unei zile.

 

Chips-urile, delicii pentru papilele gustative, nocive pentru organisme

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE