Ridichea-neagră opreşte tusea

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Știm că faraonii, ca şi felahii (plebea Egiptului antic), foloseau ridichea-neagră atât ca hrană, cât şi ca remediu pentru diferite boli.
ridiche_neagra.jpg

Iar noi, europenii, am învăţat de la romani că rădăcina aceea neagră şi rotundă e sănătoasă şi gustoasă. Conţine multă vitamina C (aproape trei sferturi din cantitatea zilnică recomandată), ajutând la întărirea imunităţii organismului. Prin cantitatea de fibre, contribuie la detoxificare şi ajută la scăderea colesterolului. Are doar 24 kcal la 100 g, ceea ce o recomandă în dietele supraponderalilor şi nu numai. Este foarte bună pentru copii, fiindcă fixează calciul şi e de ajutor în tratarea răcelilor. Scade colesterolul și previne apariţia bolilor de inimă.

►Sirop de ridiche: tai în rondele mai multe ridichi-negre curăţate. La pui în straturi succesive cu zahăr sau, mai sănătos, cu miere. Laşi câteva zile, apoi strecori siropul format. Câte trei linguriţe dimineaţa reprezintă un excelent tonifiant, mai ales pentru ficatul obosit.

De bucătărie: are un gust bun, chiar răcoritor şi este minunată în salate de crudităţi sau în combinaţie cu ceapă şi ton, asezonată cu lămâie şi 2-3 picături de ulei de măsline.

►Salată specială: o ridiche-neagră, un fir de praz şi 500 g de ficăţei de pasăre. Înăbuşi ficăţeii în apă şi vin (cantităţi egale), le adaugi un praf de sare şi unul de usturoi și laşi sa scada pe foc mic. Tai prazul în rondele şi dai ridichea (curăţată) pe răzătoare. Amesteci totul, torni o linguriţă cu ulei de măsline şi câteva picături de suc de lămâie şi amesteci din nou. Serveşte ca gustare.

►Sucul de ridiche-neagră este cel mai bun leac împotriva tusei.

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE