Rigo Jancsi

(1 portie pentru o tava dreptunghiulara)
1.Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar praf,se adauga 3 linguri cacao,3 linguri faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava de 20x40cm., captusita cu hartie de copt si presarata cu faina.Se coace in cuptor preincalzit, la 180*C, timp de 35minute.
2.Cand s-a racit, se taie in doua in asa fel incat una din foi, care se va pune deasupra sa fie mai subtire.
3.Se prepara crema:frisca se bate spuma cu praful de vanilie .Ciocolata se topeste in bain-marie ,apoi cu mixerul se amesteca un sfert din crema cu frisca si se continua operatia de incorporare a ciocolatei , dar se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate de usor.
4.Foaia mai groasa se pune pe un platou, se unge cu gem de caise,se pune crema .
5.Se prepara glazura:ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga uleiul,se amesteca bine si se netezeste peste foaia mai subtire ,care nu se pune peste crema ,ci se lasa pana glazura se intareste si cu un cutit inmuiat in apa fierbinte se taie in cuburi de 5x5cm.Acestea se aseaza frumos peste crema si prajitura, pana la servire, se tine in frigider.cum , cu un cutit ascutit se pot delimita usor portiile.
4-5 linguri de gem de caise;
Pentru piscot:
6 linguri zahar praf,
6 oua,
3 linguri faina,
30g.cacao;
Pentru crema:
1 praf de vanilie,
8dl. frisca,
200g.ciocolata de menaj;
Pentru glazura:
80g.ciocolata de menaj,
1 lingura de ulei;
Este o reteta de prajitura din Ungaria,usoara si foarte gustoasa. Poarta denumirea unui celebru lautar …
Numar de portii
1
Calorii
Facebook Comments

Roda45

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE