Risotto con funghi e castagne

Eu prefer fierberea orezului dar se poate cali in putin ulei si fiert in supa de legume sau apa in care am fiert ciupercile in cazul de fata.Intr-o tigaie in care am pus ulei de masline punem la prajit pancetta taiata cubulete pana devine aurie,dam deoparte.Intr-o cratita potrivita dam la fiert ciupercile pt cca 10-15′ iar intr-o alta cratita dam la fiert castanele adaugand in apa de firbere putin ulei de masline (pt o decojire rapida a acestora) vor fi gata in cca 40′ de la primul clocot.In timp ce castanele fieb scurgem ciupercile si le adaugam pancettei punem la foc pt 5′.Amestecam orezul cu ciupercile si pancetta si in final adaugam sarea si castanele amestecand pt 5′.Pt varianta orezului calit si fiert in apa ciupercilor,la adaugarea castanelor se amesteca energic si se presara o mana de parmezan ras si o nuca de unt ,acest procedeu se
numeste ,,mantecare,, adica obtinerea unui produs omogen si cremos.
100g orez integral
100g castane
100g porcini(exicate)
100g pancetta
ulei de masline
sare
Toamna ne pune pe tava toate ingredientele necesare pt un adevarat festin gastronomic din care face parte si reteta de astazi.
Numar de portii
2
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE