Uncategorized

Ritualul ceaiului

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Britanicii şi-au făcut un dulce obicei din servirea şi degustarea ceaiului către asfinţit, după o zi istovitoare. Aroma placuta a ceaiului si gustul lui fin asigură seri tihnite şi eliberate de stres.
ritual_ceai.jpg

Povestea s-a scris încă de acum vreo patru mii de ani, când împăratul Chinei, Shen Nung, a descoperit întâmplător beneficiile licorii-minune: fierbea apă, când frunze dintr-un copac au căzut în lichidul fierbinte. Din curiozitate, a gustat, şi i-a plăcut. Restul, vorba legendei, e istorie.

 

Secretele ceaiului negru şi verde: Utilizări inedite pentru frumuseţe

 

Ceai din apă, plante si suflet

Studiile au demonstrat deja ca prepararea ceaiului reduce anxietatea, detensionează, eliberează mintea de gânduri negre şi induce o stare de bine şi de pace sufletească. Iată cum se face şi cum se degustă un ceai în cel mai aristocratic mod:

-Apa trebuie să fie pură, curată. Daca nu deţii un sistem de filtrare, foloseşte apă plată îmbuteliată, nu de la robinet;

-Apa trebuie luată de pe foc înainte de a atinge punctul de fierbere, nu trebuie să fie clocotită!

-Timpul optim de înmuiere a ceaiului este de 1-2 minute, pentru pliculeţe, şi 4-6 minute dacă planta nu este foarte mărunţită. Dacă nu respecţi aceşti timpi, băutura capătă un gust amărui. 

-Foloseşte, şi când ai oaspeţi, dar şi pentru sufletul tău, ceşti de porţelan, din serviciul cel mai preţios pe care-l ai. Magia acestui ritual stă şi în importanţa pe care o dai momentului în sine – în unele culturi, cum ar fi la britanici sau la japonezi, servirea ceaiului e o artă.

 

Tinereţe cu ceai roşu

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE