Rizoto cremos

1. Amestecati o treime din parmezan, toata smantana si ierburile intr-un vas mic si lasati deoparte.

2. Topiti untul intr-o tigaie cu fundul gros si adaugati ceapa. Amestecati la foc mediu pana devine moale. Adaugati spanacul si lasati pe foc pana se inmoaie.

3. Amestecati orezul cu sare si piper negru proaspat macinat. Asigurati-va ca orezul este bine amestecat pana este complet acoperit cu unt.

4. Puneti supa la fiert in alt vas. Opriti focul imediat dupa ce a fiert si puneti un capat pe vas ca sa ramana cald.

5. Adaugati supa peste orez doar cat sa-l acopere si amestecati la foc mic pana lichidul se evapora si orezul se umfla. Este necesar sa amestecati constant.

6. Presarati parmezanul ramas peste orez si mutati-l de pe foc. Amestecati ierburile si amestecul de smantana in orez impreuna cu untul ramas. Amestecati temeinic si serviti imediat cu peste la gratar.

Poza principala

h_00188873mica.jpg

60g parmezan ras
45ml smantana
10 – 30g ierburi proaspete, tocate (folositi busuioc, menta, rozmarin, cimbru)
80g unt
2 cepe taiate marunt
500g spanac proaspat, fara codite, taiat marunt
500g orez
sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
1.5l supa de pui sau supa de legume

Acest fel de orez se poate servi cu somon la gratar pentru o masa delicioasa.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE