Rosii umplute

Speli rosiile mari, le tai un capacel si indepartezi semintele cu ajutorul unei linguri. Speli rosiile mici, le oparesti, le scoti semintele si le tai in bucatele. Speli tulpinile de telina si le tai in fasii. Toci ceapa.

Clatesti caperele cu apa rece si le lasi la scurs. Intr-o tigaie, incingi 3 linguri de ulei de masline si calesti bine carnea tocata. Adaugi ceapa si telina, mai prajesti un pic, apoi torni vinul.

Dupa ce a scazut vinul, adaugi cubuletele de rosii, rozmarinul si cimbrul. Lasi totul la inabusit la foc potrivit 10 minute, dupa care pui caperele si semintele de pin. Cand incepe sa fiarba, completezi cu 1-2 linguri de apa.

La sfarsit, adaugi busuiocul si amesteci.Incalzesti cuptorul la 200°C. Umpli rosiile mari cu sosul din carne tocata, adaugi in mijlocul fiecareia o ramurica de rozmarin si le asezi intr-o forma de copt unsa cu ulei.

Dai tava la cuptor pentru  10-15 minute. Merge sa le aduci la masa alaturi de felii de paine alba, foarte proaspata.

Revista FEMEIA.

Poza principala

rosii_400.jpg

8 rosii mari
400 g carne tocata de vita
2 linguri de frunze tocate de busuioc
1 lingurita de seminte de rozmarin
1 lingurita de frunze de cimbru proaspat
5 rosii mici
2 apio
2 linguri de capere
1 ceapa mare alba
4 linguri de seminte de pin prajite
100 ml vin rosu tare
ulei de masline presat la rece
sare, piper
rozmarin pentru garnitura

Iata o reteta de rosii umplute cu carne de vita. Gustul de apio va face toata diferenta.
Numar de portii
8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE