Rozmarin

rozmarin.jpg

Rozmarinul este o planta aromatica folosita mult in bucatariile cu specific sau influente mediteraneene. El poate fi crescut si acasa, insa prefera solurile din apropierea marii, acolo unde isi poate dezvolta la maxim aroma. In trecut, rozmarinul era folosit pentru tratarea afectiunilor stomacului si a migrenelor.

Exista mai multe tipuri de rozmarin, care se deosebesc mai ales prin prisma culorii frunzelor: bleu, galben, roz sau verde inchis.

Poti gasi rozmarinul proaspat sau uscat. Daca vrei sa pastrezi rozmarinul proaspat pentru mai mult timp, il poti congela sau il poti pune intr-o sticla cu apa plata, cat sa il acopere complet. Sigileaza apoi sticla si schimba apa o data la cateva zile.

Pentru a obtine savoarea maxima, freaca rozmarinul intre degete inainte de a-l pune in mancare sau taie-l marunt. Nu folosi niciodata mai mult de trei crengute, aroma puternica isi poate pierde din savoare daca este folosita abundent.

Facebook Comments

Taguri

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE