Uncategorized

Ruladă cu frișcă

1.Freacă ouăle cu zahărul până se îngroașă, apoi adaugă făina cernută și cacaua. Tapetează o tavă de copt cu hârtie pergament și răstoarnă compoziția. Coace la 190° C, timp de 10-15 minute.

2.Răstoarnă aceasta compozitie de pandișpan pe o cârpă umedă curată și rulează. Lasă să se răcească puțin, rulată fiind.

3.Cât se coace foaia de aluat, pune gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece. Când s-a umflat pune pe foc, cât să se încălzească și să se desfacă, dar fără să fierbi! Imediat ia vasul de pe foc. Amestecă iaurtul, vanilia, ciocolata rasă și frișca, apoi adaugă și gelatina. Taie căpșunele bucăți și adaugă-le în cremă. 

4.Desfă pandișpanul, unge-l cu cremă, presară câteva căpșuni tăiate și rulează. Deasupra pune crema rămasă, presară puțină cacao și ornează cu câteva fructe. Dă la rece rulada cu frisca pentru a se întări bine, câteva ore.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Înainte de a folosi iautul, pune-l la scurs într-un săculeț de tifon pentru câteva ore. Astfel, crema va fi mult mai fină. 

 

Ruladă pufoasă cu ciocolată

 

 

Poza principala

rulada_mica.jpg

5 ouă

150 g zahăr pudră

150 g făină

30 g cacao

 

Pentru cremă:

2 foi de gelatină

250 g iaurt

1 plic de zahăr vanilat

50 g ciocolată albă

250 ml frișcă

100 g căpșuni (sau orice alt fruct)

 

Ruladă de ciocolată cu fructe

Dacă-ți dorești un desert ușor, cu un gust proaspăt, pregătește celor dragi rulada cu frișcă și căpșuni.
Numar de portii
8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE