Uncategorized

Rulada cu miez de nuca

1.Se taie muschiuletul de porc pe jumatate, pe lungime, in asa fel incat sa se obtina o bucata de carne mai mare. Se bate usor cu podul palmei si se condimenteaza cu sare.
 
2.Pe mijloc se pune nuca, maruntita si amestecata cu mierea si putin cimbru tocat. Se ruleaza cu grija si se prinde cu scobitori. Se unge cu ulei, se tavaleste rulada  de carne prin firimituri de paine uscata trase in unt si amestecate cu cimbru tocat.
 
3.Se asaza intr-o tava, se stropeste cu putina apa si ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor o ora. Cu 15 minute inainte, se indeparteaza folia.
 
4.Separat, se amesteca pe foc cubulete de mango, ananas, stafide, zahar, chimen si putina apa. Se fierbe amestecul la foc mic pana se ingroasa, adaugand putina apa daca este necesar.
 
5.Se serveste rulada cu miez de nuca taiata felii cu garnitura de mango si ananas.
 
6.Sfat: Se rumenesc 100 g de nuci caju si se trag in 5 g de unt. Se sting cu 100 ml de sos de soia si se lasa sa dea in cateva clocote. Se serveste alaturi de rulada umpluta.

Rulada picanta

Poza principala

rulada_cu_miez_de_nuca_mica.jpg

    1 muşchi de porc
    200 g nuci măcinate
    2 linguri cu miere
    1 felie de pâine toast
    1 lingură unt
    2 crenguţe de cimbru
    ulei
    sare
Pentru garnitura
    1 mango
    ananas
    1 lingură zahăr
    100 g stafide
    chimen

In trecut, cimbrul era consumat de catre luptatorii scotieni sub forma de ceai ca sa le dea curaj.
Numar de portii
4
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE