Ruladă cu smochine

1.Cerne făina într-un lighenaș. Fă în mijloc o adâncitură și pune în mijloc zahărul, drojdia și 3-4 linguri cu apă minerală
 
2.Amestecă ușor până se dizolvă drojdia, pune un praf de sare și lasă la dospit cel puţin 30 de minute.

 
3.Adaugă uleiul, restul de apă și câteva picături de esenţă de rom.
 
4.Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat nelipicios.
 
5.Spre final, încorporează ghimbirul ras. Lasă să crească până își dublează volumul, apoi întinde-l cu mâna.
 
6.În mijloc, pune cubuleţe de smochine și rulează cu grijă. Așază rulada într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.
 
7.Coace rulada pufoasa cu smochine la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-50 de minute. Taie numai după ce s-a răcorit.
 
Curiozitate. Originar din sudul Chinei, ghimbirul este cel mai puţin pretenţios condiment, fiind folosit în absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri până la deserturi și băuturi. Aroma sa este răcoritoare, puternică și iute.

Salata de smochine, ceapa coapte si sunca

Poza principala

rulada_cu_smochine_mica.jpg

250 g smochine
250 g făină
20 g drojdie
125 ml apă minerală
40 ml ulei
1 linguriță cu zahăr rasă
1/2 lingurițe cu ghimbir
esenţă de rom
sare

Un desert cu smochine, rafinat pentru musafiri cu ștaif.
Numar de portii
6
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE