Uncategorized

Ruladă de biscuiţi

1. Rupe biscuiţii bucăţele sau, şi mai bine, dă-i prin maşina de tocat. Adaugă zahărul pudră amestecat cu cacaua, cafeaua şi romul şi amestecă bine până obţii o compoziţie omogenă. Lasă la rece.

2. Într-un alt castron, freacă zahărul cu untul, până când zahărul se topeşte, apoi adaugă gălbenuşul şi zahărul vanilat şi amestecă din nou bine de tot. 

3. Pe o folie de aluminiu, întinde mai întâi compoziţia de cafea, ca pe un blat groşcior. Deasupra întinde umplutura. In functie de gust, poti presara deaupra fructe confiate taiate sau fulgi de ciocolata.

4. Rulează cu ajutorul foliei, având grijă s-o îndepărtezi pe măsură ce rulezi. Înveleşte în folie, strânge bine la capete şi dă la rece pentru două zile. Serveşte tăiată felii.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Dacă nu-ţi place romul, nici o problemă, nu-l pui. Ca să aibă însă aroma aceea deosebită dată de picătura de alcool, poţi pune un pic de lichior de care-ţi place mai mult. Iar pentru un plus de gust, tavaleste ruloul obtinut in nuca pisata sau fulgi de cocos.

 

Prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie

Poza principala

rulada_de_biscuiti_mica.jpg

200 g biscuiţi cu cacao

2 linguri cu cacao neagră

100 g zahăr pudră

2 linguri cu rom sau 1 linguriţă estenţă de rom

3 linguri cu cafea preparată

 

Pentru umplutura

20 g zahăr

50 g unt

1 gălbenuş

1 linguriţă cu zahăr vanilat

 

Prajitura de biscuiți

Tocmai bună la cafeaua de dimineaţă, dar chiar şi la cea de peste zi, rulada de biscuiti este desertul preferat al casei.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE