Ruladă de miel

Spală carnea şi tamponeaz-o cu un şervet absorbant. Taie o treime din bucata de carne şi toac-o mărunt. Taie carnea rămasă astfel încât să obţii o bucată măricică pe care să o întinzi pe o folie de aluminiu. Unge bucata cu muştar. 

2.Pune carnea mărunţită într-un vas adânc. Adaugă ou, pasta de tomate şi amestecă. Curăţă morcovul şi taie-l cubuleţe, toacă ceapa fin. Scurge zeama din castraveţii acri şi toacă-i mărunt. Taie baconul cubuleţe. Încinge un cub de unt într-o tigaie. Adaugă ceapa, morcovul, murăturile şi căleşte. Adaugă carnea tocată amestecată cu ouăle şi lasă pe foc să se călească şi să se întrepătrundă aromele. Pune sare şi piper după gust şi amestecă 1 lingură de ierburi tocate. Întinde acest amestec peste bucata de carne, rulează şi strânge bine cu o sforicică. 

3.Unge o tavă de copt cu restul de unt, pune rulada şi adaugă puţină apă. Coace la cuptorul preîncălzit timp de 1 oră până se frăgezeşte. Stropeşte cu apă pe tot parcursul coacerii. Acoperă rulada cu ierburile rămase şi taie felii. Serveşte garnisită cu ridichi, frunze de salată şi cimbru.

 

Recomandare: Ca să obţii o carne fragedă, unge carnea pentru rulat cu ulei, usturoi şi vin şi ţine-o la frigider câteva ore bune, de preferat peste noapte!

foto: Photoland/Photocuisine

 

Miel a la grec

Poza principala

rulada_de_miel_mica.jpg

 

900 g pulpă de miel

1 lingură cu muştar

3 ouă

1 lingură cu pastă de tomate

1 morcov

1 ceapă

2 castraveţi muraţi

50 g bacon

2 linguri cu unt

4 linguri cu ierburi tocate (busuioc, cimbru, pătrunjel)

piper măcinat

sare

pentru decor

ridichi

salată verde

crenguţă de cimbru

 

Miel umplut

 

Un fel principal festiv, în acord cu sărbătorile luminate care se apropie!
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE