Ruladă de porc cu prune uscate

1.Spală cotletul, desfă-l și bate carnea. Condimentează cu sare și piper. 

2.Amestecă carnea tocată cu sare, piper, usturoi zdrobit și smantana. 

3.Curăță mărul, îndepărtează semințele și taie în pătrățele. Spală prunele (fără sâmburi) și taie bucăți. 

4.Umple cotletul cu amestecul de carne tocată, adaugă bucăți de fructe și rulează strâns cu o sfoară. 

5.Rumeneste rulada în untură încinsă pe toate părțile. Stropește cu 200 ml de apă călduță, acoperă și introdu la cuptor, la 200 °C, pentru 60 de minute. 

6.Spre finalul coacerii, ia capacul și lasă să se aurească. 

7.Servește cu piure de cartofi/legume la cuptor și salată de muraturi. 

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sfat: Stropește carnea de porc înainte să o bagi la cuptor cu un vin dulce. Friptura va avea un plus de personalitate!

 

Ruladă de porc

Poza principala

rulada_de_porc_mica.jpg

800 g cotlet de porc (sau pulpă)

400 g carne tocată de porc

2 linguri cu smantana

3 căței de usturoi 

10 prune uscate 

1 măr mare

sare

piper

2 linguri de untură

 

Ruladă de porc cu legume

Un fel principal inedit care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE