Rulouri cu miere andaluziene (pestiños)

1. Pune uleiul de măsline într-o tigaie și când s-a înfierbântat adaugă coaja de portocală și lasă 2 minute. Dă deoparte și lasă uleiul să ajungă la temperatura camerei. Strecoară-l printr-o sită și adaugă apoi semințele de susan și anason.

2. Pune pe foc untul, untura și apa, apoi vinul. Când grăsimile s-au topit, adaugă scorțișoara, un praf de sare și coaja rasă de lămâie. 

3. Pune făina dintr-o dată, apoi uleiul de măsline aromatizat și ia de pe foc. Amestecă viguros cu o lingură de lemn până obții un aluat ferm.

4. Pune aluatul pe masa presărată cu făină și frământă câteva minute până devine fin și elastic. Dă-i o formă rotundă, acoperă-l cu o folie și lasă-l o oră să se odihnească.

5. Întnde aluatul într-o foaie subțire și taie-l în pătrate cu latura de 8-10 cm. Unește-le pe diagonală și prăjeștele-în în ulei încins. Când aceste rulouri au devenit aurii, scoate-le pe un prosop de hârtie, apoi pune-le într-un castron (să nu fie din plastic).

6. Toarnă mierea deasupra și servește rulourile cu miere andaluziene cu drag!

 

Gogosi cu scortisoara si sos de ciocolata

Poza principala

gogosele_mici.jpg

190 ml ulei de măsline

coaja de la o portocală

1 linguriță cu semințe de susan

½ de anason stelat

1 lingură cu unt

1 lingură cu untură

125 ml apă

6 linguri cu vin alb dulce

sare

½ linguriță cu scorțișoară

1 linguriță cu coajă de lămâie

240 g făină

100 ml miere

ulei pentru prăjit

 

Gogoși ineluș

Crocante, aromate și delicioase, rulourile cu miere andaluziene sunt perfecte pentru o seară în compania celor dragi.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE