Uncategorized

S-a descoperit metoda prin care mancarea nu mai expira

Text
Alexandra Badita
Sursa
DailyMail
Foto
Rex Features
In curand, este posibil sa nu ne mai uitam la termenul de valabilitate de pe ambalajele produselor atunci cand le cumparam, pentru ca se vor putea pastra si ani la randul. Un ingredient miraculos este secretul alimentelor „vesnic tinere”.
bisinul.jpg

Stim ca un produs natural rezista putin si doar in conditii optime de pastrare, in timp ce unul tratat cu chimicale si conservanti are o viata mai lunga. Cum ar fi daca alimentul ar ramane natural, dar cu o durata de viata nelimitata? Desi pare un oximoron, bisinul este conservantul natural miraculos, descoperit de un microbiolog irlandez din greseala.

Inrudit din punct de vedere chimic cu nisinul, care contribuie la conservarea sterila a branzei pentru ani buni, bisinul distruge bacteriile care ataca si descompun carnea, pestele si produsele lactate. Folosit ca ingredient in prepararea bunurilor de larg consum, acesta ar putea avea un impact major pentru vanzarile din industria alimentara, prin prelungirea valabilitatii produselor cu cativa ani. Bisinul ar putea fi folosit pentru sandvisuri, conserve sau fructe de mare, dar si pentru sosuri de salata sau vinuri desfacute, prevenind aparitia unor bacterii precum E-coli, salmonella sau listeria.

Dan O’Sullivan, descoperitorul miraculosului conservant, a spus ca intrebuintarea lui nu va afecta calitatea nutritiva si gustul mancarurilor. Bisinul nu va putea fi insa folosit pentru fructe si legume proaspete, deoarece ele se descompun intr-un mod diferit fata de celelalte alimente. Primele produse care contin bisin vor fi disponibile in rafturile magazinelor abia peste trei ani.

Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE