Uncategorized

Salata boeuf

1. Se fierbe carnea in apa cu sare, apoi se taie cubulete.
2. Separat, se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert. Daca sunt din conserva, mazarea si porumbul nu se fierb.
3. Dupa fierbere, cartofii, morcovii, patrunjelul si telina se taie cubulete mici.
4. Se pune totul intr-un castron, se adauga gogosarii si castravetii murati, dar si mazarea si porumbul. (Pastrati cate putin din ingredientele preferate pentru ornarea salatei.)
5. Se sareaza si se pipereaza, se adauga o parte din maioneza si mustarul, apoi se amesteca.
6. Amestecul rezultat se pune pe un platou sau intr-un vas de iena, nivelandu-se suprafetele. Restul de maioneza se intinde, cu o spatula sau un cutit, pe toate suprafetele exterioare ale salatei de boeuf.
7. Se orneaza cu imaginatie folosind legumele ramase, masline si, optional, ridichi.
8. Salata de boeuf se serveste dupa 1-2 ore de la preparare.

Poza principala

salata_boeuf_400.jpg

500 g rasol de vita sau piept de pui
400 g cartofi
3 morcovi
2 radacini de patrunjel
200 g mazare
200 g porumb dulce
1 telina mica
castraveti si gogosari acri
9 linguri de maioneza
4 linguri de mustar
masline pentru ornat
ridichi pentru ornat (optional)
sare si piper

Iata reteta celebrei deja salate boeuf.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE