Salata crocanta de legume

1. Pentru legume: Preincalziti cuptorul la 190 de grade.

2. Puneti grupa 1 de legume intr-o tava, turnati ulei de masline si presarati usturoiul, ierburile sarea si piperul. Coaceti pentru 15 de minute, apoi adaugati pe deasupra grupa 2 de legume. Coaceti inca 15 minute.

3. Aranjati legumele intr-un castron si presarati frunzele de rucola.

4. Amestecati ingredientele pentru dressing apoi turnati peste salata si serviti.

Poza principala

salata_de_legume_rexfeatures_1543724h_mica.jpg

Legume:
500 g legume grupa 1, taiate (morcov, dovleac, ceapa, cartofi dulci)
500 g legume grupa 2, taiate (sparanghel, fasole verde, varza rosie, conopida, broccoli, ciuperci)
15 ml ulei de masline
1 capatana usturoi
cateva fire de rozmarin si cimbru
sare de mare si piper negru
cateva frunze de rucola
Pentru dressing:
125 g migdale, nuci acaju sau nuci pecan
15 g seminte de floarea-soarelui, prajite
un praf de sare
1 catel de usturoi, zdrobit
1 ceapa verde, tocata
125 ml ceai de rooibos
15 ml ulei de masline
15 ml zeama de lamaie

Nutritionistii ne indeamna mereu sa avem cel putin doua tipuri de legume de culori diferite la noi in farfurie.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE