Salată cu năut, cușcuș și rodie

1.Pune cușcușul într-un castron și toarnă deasupra apa, uleiul și zeama de lămâie. Presară coriandru, sare și piper proaspăt măcinat, amestecă și lasă deoparte 15-20 de minute.

2.Între timp, rumenește într-o tigaie fulgii de migdale și, separat, scurge năutul din conservă.

3.Amestecă cușcușul cu o furculiță pentru a-l aera. Adaugă năutul, fulgii de migdale și potrivește gustul de sare și piper. Pune boabele de rodie, pătrunjelul și, opțional, coajă rasă de lămâie.

4.Servește salata cu năut și cușcuș cu pâine prăjită sau lipii arăbești.

 

Bruschete cu pastă picantă

Poza principala

fotolia_53112146_subscription_xl.jpgc_annamavritta_-_fotolia.com_mica.jpg

100 g cușcuș

1 conservă cu năut

200 ml apă plată (supă clară de legume)

boabele de la o rodie (Cum sa cureti rodiile cu usurinta)

2-3 linguri cu fulgi de migdale

coajă de lămâie (opțional)

4 linguri cu ulei de măsline

2-3 linguri cu zeamă de lămâie

¼ linguriță coriandru măcinat

¼ linguriță cu sare

¼ linguriță cu piper

pătrunjel verde tocat

 

Salată de fasole verde cu usturoi și mărar

Cu influențe marocane, salata cu năut, cușcuș și rodie este o gustare plină de vitamine și fibre.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE