Salată cu urzici, ouă și ceapă roșie

1. Spală ouăle sub jet de apă rece și pune-le la fiert în apă cu sare.  Din momentul în care apa fierbe, lasă-le pe foc 7-8 minute și pune-le apoi în apă rece. Curăță-le de coajă când s-au răcit suficient.

2. Taie ceapa julien,, curăță și zdrobește nucile cu un sucitor și rumenește-le într-o tigaie pentru un plus de gust.

3. Încinge 1-2 linguri cu ulei și înăbușe urzicile curățate și spălate în mai multe ape. Nu le găti mai mult de 2-3 minute pentru că își pierd proprietățile.

4. Pune urzile într-un castron, adaugă deasupra ouăle feliate, nucile și ceapa tăiată julien. Pregătește separat un sos vinegretă din ulei de măsline, zeamă de lămâie după gust, sare și piper proaspăt măcinat și toarnă-l peste salată în momentul servirii.

credit foto: © lada10 – Fotolia.com

 

Bruschete cu sote de ciuperci

Poza principala

fotolia_51335480_subscription_xl.jpgc_lada10_-_fotolia.com_mica.jpg

400 g urzici proaspete

3-4 ouă

1 ceapă roșie 

50 g nuci

Ulei de măsline

Zeamă de lămâie

Piper negru proaspăt măcinat

Sare

 

Clătite cu urzici

Urzicile sunt o sursă incredibilă de vitamina C și A, dar și de minerale precum calciu, magneziu, fier și potasiu.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE