Salata de ardei gras cu ficatei

1. Curata ardeii și feliaza-i subtire. Taie ceapa julien, iar morcovii, în bastonașe subtiri. Pune-le la calit în putin ulei încins. Presara un vârf de cutit de nucșoara rasa, sare și piper dupa gust. Separat, curata ficateii și pune-i într-o tigaie cu putin ulei încins. Sareaza și pipereaza. Ca sa nu se arda, stropește ficateii cu apa.

2. Pentru sos, topește untul și calește ceapa tocata. Toarna vinul și tine pe foc pâna ce se îngroașa sosul. Adauga supa clara (sau apa) și fierbe sosul pâna ce scade mai mult de jumatate. Adauga smântâna și da totul într-un clocot.

3. Într-un bol, amesteca ardeii și ficateii calzi și, pentru un plus de gust, adauga sosul de ficatei (strecurat). Servește salata în castronele, alaturi de sosul de vin. Iar daca vei pune pe masa și câte un pahar cu vin alb rece, totul va fi de nota 10!

 

Truc. Când prepari mai multa supa și vrei s-o pastrezi, pune-o în pungi resigilabile și da-le la congelator. Calitațile nutritive se mentin perfect!

 

Ficatei de pui cu struguri si ciuperci

Poza principala

salata_mica.jpg

1 kg ardei grasi (roșu și galben)

500 g ficatei de pui

2 morcovi

3 cepe

ulei

nucsoara

sare

piper

 

pentru sos:

300 ml vin alb

2 cepe

300 supa de pui

300 smântâna lichida

1 lingurița cu unt

sare

piper

 

Salata de ficatei de pui cu ciuperci si branza

Salata de ardei gras cu ficatei este minunata de servit împreuna cu familia, gustoasa și aromata.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE