Salata de broccoli

Acestea fiind zise, iata cum am pregatit salata. Legatura de broccoli se spala bine. Se desfac buchetele in bucatele mici. De la tulpina se indeparteaza partile lemnoase, folositi un cutit mic, ascutit. Tulpina se taie in fasii inguste. Se pune broccoli, tulpina si inflorescentele, intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, se la lasa pe foc cca 8 minute. Se incearca cu un cutit sau furculita. Dupa ce s-a inmuiat, se trece printr-un jet de apa rece, ii va pastra culoarea vie.

In tot acest timp, trebuie sa fie gata dressingul. Acesta se obtine din: otet, mustar,sare, piper si usturoi zdrobit.

Puneti broccoli intr-un bol, turnati peste el dressingul. Daca va place salata condimentata, puteti sa mai adaugati sare si piper.

O portie are cca 100 de calorii. Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Iata si de ce aveti nevoie pentru aceasta salata: o legatura mare de broccoli (daca o luati din piata, o puteti achizitiona la un pret decent), ¼ de cana cu otet de orez (otetul de orez are un gust usor dulceag, se poate inlocui cu otetul de mere, autohton), sare, piper, 2 lingurite cu mustar Dijon (este un mustar iute, voi puteti folosi un mustar, de exemplu, cu hrean) si 1 capatana de usturoi zdrobita.
Numar de portii
1
Calorii
100
Facebook Comments

SanatateAcasa

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE