Salata de creveti cu avocado

  1. Curățați avocado și scoateți sâmburele. Tocați cresonul.
  2. Într-un bol puneți 2-3 linguri cu făină albă.
  3. Treceți creveții prin făină pentru a fi acoperiți în întregime.
  4. Preparați sosul amestecând într-un vas maioneza, ketchupul, sosul Worcestershire și whiskey.
  5. Tăiați lămâia în două și stoarceți zeama de la jumătate din aceasta în vasul cu sos.
  6. Cealaltă jumătate, tăiați-o feliuțe subțiri.
  7. Adăugați un praf de sare și piper, apoi amestecați pentru a combina toate ingredientele. 
  8. Potriviți gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie după preferință.
  9. Plasați o tigaie pe foc și adăugați 2 linguri cu ulei de măsline.
  10. Zdrobiți cățeii de usturoi și adăugați-i în tigaie.
  11. Aruncați creveții trecuți prin făină.
  12. Întoarceți-i pentru a-i găti uniform.
  13. Adăugați un praf de sare, piper și boiaua de ardei.
  14. Mențineți creveții pe foc pentru 3-4 minute până devin crocanți.
  15. Puneți jumătațile de avocado în farfurii și distribuiți uniform cresonul, peste avocado.
  16. Așezați creveții lângă și stropiți cu sos bucățile de avocado.
  17. Stropiți totul cu ulei de măsline și serviți cu felii de lămâie.

Credit Fot: 123RF

Poza principala

salata_de_creveti_si_avocado.jpg

  • 1 avocado
  • 1 casoletă creson
  • făină
  • 200 g creveți mari, prefierți
  • ulei de măsline
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță boia ardei
  • ulei de măsline

Pentru sos:

  • 4 linguri maioneză
  • 1 lingură ketchup
  • 1 linguriță sos Worcestershire
  • 1 linguriță whiskey
  • 1 lămâie
  • sare 
  • piper măcinat
O cină pe bază de fructe de mare, o alegere rapidă și extrem de gustoasă.
Numar de portii
2
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE