Uncategorized

Salată de creveţi

1.Curăţă salata și spal-o sub jet de apă rece. Zvânt-o cu un șervet de hârtie și rupe-o într-un castron. Taie roșiile în cuburi și adaugă-le în salată.
 
2.Încinge untul într-o tigaie adâncă și adaugă creveţii (proaspeţi sau congelaţi). Presară oregano și cimbrișor, sare și piper după gust și lasă-i pe foc 4-5 minute, până ce creveţii capătă culoarea rozalie.
 
3.Pentru sos, amestecă muștarul cu sucul de limetă, roșiile uscate și pătrunjelul tocate fi n. Lasă-l cinci minute ca să se întrepătrundă aromele și toarnă-l peste salata din castron.
 
4.Adaugă creveţii calzi și sosul de unt, parmezan după gust și amestecă ușor. Lasă câteva minute, apoi servește-o celor dragi. Merge de minune lângă un pahar cu bere rece sau vin alb.
 
Sugestie : Dacă vrei creveţi îmbătaţi, pune-i înainte de a-i găti, pentru o oră, într-o marinată preparată din 100 ml de vin alb sec şi două linguri cu brandy.

Poza principala

salata_de_creveti_mica.jpg

    400 g creveţi
    2 linguri cu unt
    2 roşii
    1/2 salată
    oregano
    cimbrișor
    parmezan
    sare
    piper
Pentru sos
    2 linguriţe cu muştar
    4 linguri cu suc de limetă (lime)
    2 linguri cu roşii uscate
    pătrunjel

Salata de creveţi este preparatul ideal pentru cinele în doi, gustos și rafinat.
Numar de portii
4
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE