Salată de dovlecei murați

1. Spală dovleceii în coajă și șterge-i cu un prosop de hârtie sau bumbac. Taie pe lungime în felii cât mai subțiri și rumenește-le pe un grătar încins sau într-o tigaie nonaderentă, neunse.

2. Taie ardeiul gras felii subțiri, ceapa în opt bucăți, feliază usturoiul și ardeiul iute. Pune toate legumele, sarea, piperul boabe și măcinat, semințele de muștar înt-un castron, stropește cu sucul de la o lămâie și una-două linguri cu ulei.

3. Dacă amestecul nu e suficient de acrișor, mai adaugă suc de lămâie. 

4. Amestecă ușor și pune salata de dovlecei murati într-un borcan sterilizat. Toarnă ulei deasupra cât să acoperi amestecul. 

5. Sigilează borcanul și pune-l în frigider pentru 2-3 zile. Servește salata de dovlecei cu pâine de casă.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Ardei copți la borcan fără oțet

Poza principala

salata_mica.jpg

500 g dovlecei

2-3 căței de usturoi

suc de lămâie

6 boabe de piper

½ ardei gras roșu

1 ceapă

1 ardei iute

1 linguriță cu boabe de muștar

ulei de măsline

piper măcinat mare

sare

 

Chutney de ceapă roșie

Salata de dovlecei murați este ideală lângă o friptură suculentă, dar și simplă, pe o felie de pâine de casă.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE