Salata de pui cu mere

1. Spala carnea de pui si frunzele de rucola si lasa-le la scurs.

2. Taie carnea de pui in fasii de 3-4 cm latime, condimenteaza-le cu sare, piper, cimbru si busuioc si pune-le pe gratarul incins (ori pe plita) pana se rumenesc suficient.

3. Sterge bine frunzele de rucola, asaza-le intr-un castron mare, adauga miejii de nuca, merele taiate corabioare, merisoarele si branza sfaramata.

4. Taie fasiile gata fripte in rondele de 2-3 cm si adauga-le in salata.

5. Pregateste dressingul: rumeneste faina intr-o tigaie impreuna cu zaharul, praful de mustar si sarea, apoi toarna continutul tigaii peste vin, amestecand asa incat sa nu ramana cocoloase.

Cand amestecul e omogen, adauga ouale batute si pune la foc mic, amestecand pana cand capata consistenta unei smantani.

Adauga untul topit, ia de pe foc si subtiaza cu smantana (daca tot e gros, poti pune lapte sau iaurt de baut).

Revista Bucataria de Azi

Poza principala

pui1_mica.jpg

1 piept de pui dezosat
2 mere
1 pumn de miez de nuca
1 caserola cu frunze de rucola
2 linguri cu ulei de masline
1 pumn de merisoare deshidratate
100 g de telemea veche (parmezan)
sare, piper
cimbru, busuioc
PENTRU DRESSING:
2 linguri cu faina
2 linguri cu zahar
2 linguri cu praf de mustar
1 lingurita cu sare
1 cana cu vin alb sec (125 ml)
2 oua
125 ml (1 borcanel) smantana slaba/lapte
1 lingura cu unt topit

Serveste salata de pui cu mere impreuna cu dressingul pe baza de vin alb, cel mai potrivit sos pentru salata de cruditati cu carne.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE