Salata de pui cu nuci pecan, telina, stafide si dressing de lamaie

1. Indeparteaza carnea de pui de pe piept si pulpe, eliminand orice os sau piele. Taie carnea in bucati mici.

2. Incalzeste o oala fara ulei si prajeste nucile pecan pana se inchid la culoare. Dupa ce se racesc, taie-le marunt.

3. Taie dovlecelul in jumatate transversal si scoate semintele. Taie-l in bucati de marimea bucatilor de pui.

4. Combina puiul, nucile pecan, dovleacul, stafidele, telina, fenicul si ceapa verde. 

5. Amesteca ingredientele pentru dressing, adaugand putina apa si asezoneaza dupa gust. Toarna jumatate din dressing in salata.

6. Pastreaza restul de dressing si frunzele de salata verde pentru picnic. Acolo, pune salata intr-un castron si amesteca usor salata verde. Toarna restul de dressing si decoreaza cu frunze de nasturel.

Poza principala

h_01279977.jpg

Un pui la rotisor

140g de nuci pecan

1 dovlecel mic

140g de stafide

3 tulpini de telina, taiate

Jumatate de bulb de fenicul

Un manunchi de ceapa verde, curatata si taiata marunt

Un manunchi de salata verde, taiata

Un manunchi de frunze de nasturel

Pentru dressing:

9 linguri de maioneza

Suc de lamaie

O lingura si jumatate de mustar

Aceasta reteta este ideala pentru un picnic cu familia. Pregateste-o de acasa si pastraza o parte din dressing si combina-l cu salata chiar la iarba verde.
Numar de portii
8
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE