Salată de pui marinat şi feta

1. Amestecă zeama de lămâie, mierea, sosul de soia, condimentele, uleiul de susan şi piperul. Taie pieptul de pui în fâşii mici şi pune-le peste marinată. Lasă 1 oră la frigider.

2. Pune fusilli în apa fierbinte cu sare şi fierbe potrivit indicaţiilor de pe pachet pentru varianta „al dente“. 

3. Între timp, pregăteşte vinegreta: într-un bol, amestecă uleiul de măsline, oţetul, muştarul, zeama de la grepfrut, sare şi piperul.

4. După ce s-au fiert pastele, trece-le printr-un jet de apă rece. Pune fâşiile de pui marinate într-o tigaie grill şi ţine-le 3-5 minute. 

5. Adaugă pastele şi puiul în bolul cu vinegretă. Potriveşte de sare. Încorporează brânza feta tăiată cuburi. Spală bine frunzele de salată şi pune-le peste celelalte ingrediente. Amestecă şi serveşte salata de pui marinat si feta imediat!

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Bulină: Aceeaşi tehnică de marinare o poţi folosi cu succes garantat şi dacă ai poftă de o şaorma de pui făcută în casă.

 

Salata de pui cu seminte de dovleac

Poza principala

salata_mica.jpg

3 file-uri de piept de pui

250 g de fusilli

Sare mare

1 salată (iceberg sau verde)

150 g de feta 

 

Pentru marinată:

Zeama de la o limetă

1 lingură de miere

2 linguri de sos de soia

1 linguriţă de amestec de condimente 

2 linguri ulei de susan

Piper negru măcinat

 

Pentru vinegretă:

1 lingură de oţet de mere

1 lingură muştar de Dijon

Zeama de la 1 grepfrut

3 linguri de ulei de măsline

Sare şi piper măcinat

 

Salata cu sparanghel si cartofi noi

Un prânz uşor, dar săţios, salata de pui este ideala şi în dietă!
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE