Salata de pui si pepene galben

Speli carnea de pui, o stergi cu un prosop si o asezi intr-o forma din sticla termorezistenta unsa cu ulei sau intr-o tava de copt. Sosul de soia il amesteci cu mierea si ungi bucatile de pui. Ce ramane pastrezi deoparte.

Torni in vas supa de pasare si il dai la cuptor sa se inabuse circa 15-20 de minute, la temperatura potrivita. Dupa ce scoti carnea din cuptor o lasi sa se raceasca.

Pepenele galben il cureti de coaja, scoti samburii, il tai in jumatate si apoi in felii foarte subtiri. Feliezi si pieptul de pui si il asezi frumos pe farfurii impreuna cu pepenele galben. Ceapa verde o cureti, o speli si o tai oblic in inele.

Inghetata de pepene galben

Intr-o tigaie fara ulei prajesti un pic semintele de susan, torni zeama ramasa de la friptura de pui, ceapa verde, praful de ardei iute si zeama de lamaie.

Completezi cu sos de soia si miere. Iese un sos deosebit si fin. Cand aduci farfuriile la masa, stropesti salata de pui si pepene galben cu sos.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

salata_de_pui_cu_pepene_galben400.jpg

2 bucati de file de piept de pui cu piele
1/2 pepene galben
1 lingura de miere
1 lingura de sos soia
100 ml supa de pui
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de zeama de lamâie
1 lingura de seminte de susan
1 varf de cutit de ardei iute uscat si pisat
2 fire de ceapa verde

O combinatie extraordinar de exotica si racoritoare de salata de pui si pepene galben.
Numar de portii
2
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE