Uncategorized

Salată de quinoa cu avocado

Meniu cu quinoa, pentru un stil de viață sănătos!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 150 g quinoa
  • 300 ml suc roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 1 avocado
  • 2 lignuri suc lămâie
  • 250 g fasole albă la conservă
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 2 linguri suc limetă
  • 1/2 linguriță cumin
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 g chorizo (opțional)
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Combinați într-o oală quinoa, sucul de roșii și 1/2 linguriță sare.
  2. Aduceți în punctul de fierbere și mențineți pe foc timp de 15 minute, la foc mic, cu capacul pus.
  3. Îndepărtați capacul și lăsați quinoa să se răcească amestecând din când în când.
  4. Tocați ardeiul gras mărunt, procedați la fel și cu ceapa.
  5. Tăiați avocado în cuburi și stropiți-l cu zeamă de lămâie pentru a evita oxidarea.
  6. Amestecați quinoa cu fasolea scursă și avocado.
  7. Într-un bol combinați uleiul de măsline cu oțetul din vin roșu, sucul de limetă, sare, piper și cuminul.
  8. Pasați usturoiul și adăugați-l în vinegreta preparată.
  9. Turnați acest amestec peste salată și amestecați.
  10. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la rece pentru aproximativ 1 oră.
  11. Feliați chorizo și prăjiți-l câteva minute într-o tigaie antiaderentă. Dacă doriți ca salata să fie una vegetariană, chorizo poate să lipsească.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE