Legume Salate Slowly Veggie Uncategorized Vegetarian

Salată de quinoa cu linte și brânză feta

Quinoa, super cereala ce nu ar trebui să lipsească dintr-o alimentație echilibrată.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 200 g quinoa
  • 1 linguriță ulei măsline
  • 1/2 ceapă, tocată mărunt
  • 2 lingurițe tarhon, tocat mărunt
  • 400 g linte verde, fiartă și clătită
  • 1/4 castravete, curățat și tăiat cuburi
  • 100 g brânză feta, mărunțită
  • 6 fire ceapă verde, tocate
  • sucul și coaja de la 1 portocală
  • 1 linguriță oțet din vin alb sau roșu

Modalitate de preparare:

  1. Gătiți quinoa într-o tigaie mare cu apă care fierbe timp de 10-15 minute până când se înmoaie, se scurge bine, apoi se lasă deoparte să se răcorească.
  2. Între timp, se încălzește uleiul într-o tigaie mică, apoi gătiți ceapa  timp de cateva minute până se înmoaie.
  3. Se adaugă tarhonul, se amestecă bine, apoi se scoate din vas.
  4. Se amestecă ceapa și tarhonul  în quinoa care s-a răcit, împreună cu lintea, castravetele tăiat cuburi, brânza feta, ceapa verde, coaja de portocală împreună cu sucul și oțetul.
  5. Amestecați toate ingredientele și serviți.
  6. Îniante de servire puteți adăuga nuci caju sau migdale.

Credit Foto: 123/RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE