Uncategorized

Salata de quinoa

1. Înmoaie quinoa în apa un sfert de ora, apoi spal-o sub un jet de apa rece. Pune-o la fiert în 300 ml de apa (apa sa fie de doua ori cât quinoa), cu putina sare, într-un vas acoperit pentru 15 minute.

2. Scurge-o cu grija și las-o sa se raceasca. Din când în când, rasfira bobitele cu o furculita, dar cu grija sa nu le zdrobești.

3. Spala legumele și taie-le în cuburi, inclusiv ciupercile, iar ceapa tai-o julien. Tapeteaza o tava cu hârtie de copt, întinde legumele și stropește-le cu ulei, sare și piper dupa gust.

4. Pune legumele la copt în cuptorul încins o jumatate de ora sau pâna ce capata o culoare aramie.

5. Pentru sos, amesteca uleiul cu sosul de soia, oregano uscat și sfarâmat între degete și ardei iute tocat dupa gust.

6. Lasa deoparte câteva minute ca sa se întrepatrunda aromele. Amesteca într-un bol quinoa racita cu legumele coapte. Servește salata cu sosul de soia.

 

Sugestie. În momentul servirii, pune în salata seminte de dovleac prajite câteva secunde într-o tigaie nonaderenta.

 

Salata marocana de vinete

Poza principala

salata_de_quinoa_mica.jpg

150 g quinoa

200 g dovlecei

200 g vinete

5 ciuperci

1 morcovi

4 ardei copti

1 ceapa rosie

ulei de masline

sare

piper

 

pentru sos:

2 linguri cu ulei de masline

2 linguri cu sos de soia

1 lingurița cu oregano uscat

1 ardei iute mic

 

Salata cu pui si ciabatta

Ușoară și sățioasă, salata de quinoa este potrivită și pentru prânzul la serviciu, dar și pentru cină.
Numar de portii
8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE