Salata de rosii cu lipii umplute

Pentru sos, speli menta si o tai marunt. Faci din ea si din nuci, ulei, zeama de lamaie, piper Cayenne si miere un piure cu mixerul. Il condimentezi cu sare si piper.Infierbanti o tigaie si incalzesti lipiile. Speli legumele.

Decojesti castravetele si cureti ardeiul de seminte, apoi il tai in bucatele, pe care le amesteci cu sosul.Tai rosiile felii.  Le asezi pe farfurii, le sarezi si le piperezi.

Speli ramurelele de menta, rupi frunzulitele si le pui printre feliile de rosii. Torni sosul de nuci si legume. Maslinele le asezi ca decor peste salata. Intre timp, tai branza de oaie in bucatele.

Umpli lipiile cu foile de salata si cu branza, le rulezi si le tai oblic pe mijloc. Aduci la masa rulourile umplute alaturi de salata de rosii.

Revista FEMEIA.

Poza principala

salata_de_rosii_cu_lipii_umplute_400.jpg

Pentru dressing:
3 linguri de nuci taiate
7 ramurele de menta
4 linguri de ulei de masline
4 linguri de zeama de lamaie
1 praf de piper Cayenne
1 lingurita de miere
sare, piper proaspat macinat
Pentru salata:
4 lipii
½ de castravete
1 ardei gras verde
4 rosii carnoase
sare, piper
menta
masline negre fara samburi
4 foi de salata verde
80 g branza de oaie

O specialitate libaneza delicioasa. Puteti inlocui, insa, branza de oaie din lipii cu orice alt ingredient preferat.
Numar de portii
4
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE