Uncategorized

Salată de vinete și orez

Zona de aperitive de la petreceri, poate fi lejer transformată într-un curcubeu de salate colorate.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții:4

Ingrediente:

  • 200 g orez brun
  • 300 g vinete
  • 1 cățel usturoi
  • 5 linguri ulei măsline
  • 3 roșii
  • 4 crenguțe mentă
  • 100 g măsline kalamata
  • 150 g brânză feta
  • 2 linguri pastă ardei
  • 2-3 linguri suc lămâie
  • piper măcinat
  • 1/2 lingură ardei iute
  • salată verde 2 bucăți

Modalitate de preparare:

  1. Plasați orezul într-o oală cu 450 ml apă și 1/2 linguriță sare.
  2. Lăsați orezul pe timpul nopții să se înmoaie.
  3. Aduceți orezul în punctul de fierbere și lăsați vasul neacoperit timp de 45 minute.
  4. Lăsați orezul să se răcească pentru jumătate de oră, amestecând din când în când cu furculița.
  5. Între timp, spălați vinetele și îndepărtați cozile.
  6. Tăiați-le în cuburi, curățați usturoiul și feliați-l.
  7. Încingeți 3 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie de teflon și căliți vinetele pentru aproximativ 10 minute.
  8. Adăugați feliile de usturoi peste vinete și prăjiți totul pentru 2 minute.
  9. Presărați sare după gust și lăsați legumele să se răcească.
  10. Tăiați roșiile în cubulețe, eliminând semințele.
  11. Tocați frunzele de mentă și tăiați brânza în cuburi.
  12. Într-un castron amestecați pasta de ardei, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 2 linguri ulei măsline, sare, piper, ardei iute și menta tocată.
  13. Amestecați împreună cu roșiile și orezul fiert.
  14. Tăiați frunzele de salată în fâșii  și așezați-le pe un platou.
  15. Așezați deasupra amestecul de orez și presărați la final măslinele, vinetele și brânza feta.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE