Salata din carne de vita cu sos balsamic

Cureti de coaja avocado si mango, scoti sâmburele si tai ambele fructe in felii, Le stropesti cu zeama de lamâie.

Speli castravetele (daca vrei curata-l si de coaja), il tai in jumatate, scoti semintele (daca are) si il tai mai departe in batonase lungi de 5 cm.

Speli salata, indepartezi cotorul si o aranjezi pe o farfurie  intinsa  mai mare sau pe doua farfurii mai mici. Pe frunzele de salata aranjezi batonasele de castravete si feliile de mango si avocado.

Fileul de vita il tai in felii pe care le prajesti pe ambele parti circa 4 minute in ulei incins. Apoi le scoti si le asezi pe salata.

Ce a ramas in tigaie dupa ce ai prajit carnea completezi cu sos balsamico si vin de Porto (rosu), pui inapoi pe foc moale si amesteci incontinuu pâna lichidul devine vâscos.

Condimentezi cu sare si piper si torni peste salata sosul obtinut. Pentru un gust deosebit poti presara peste salata si seminte de pin.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

salata_de_carne_de_vita400.jpg

1 avocado
1 mango
1/2 castravete verde
200 g file de vita
1 salata creata (verde sau rosie)
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de zeama de lamâie
6 linguri de sos balsamico (il gasesti in toate magazinele, la raionul de sosuri pentru salate)
2 linguri de vin Porto
sare
piper

Chiar daca ti se pare o combinatie indrazneata, de fructe exotice si carne, merita sa prepari aceasta salata aparte! Vei fi surprinsa constatând ca poti „imprieteni“ carnea cu fructe, nu numai cu legumele.
Numar de portii
2
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE