Salata Panzanella

1. Taie painea in felii subtiri si asaza-le intr-un vas din ceramica. Pune apa peste ele, astfel incat sa fie acoperite si lasa-le 20 de minute.

2. Intre timp, curata si spala cepele, rosiile, busuiocul si castravetele. Taie toate legumele si zarzavatul in bucatele si rastoarna-le intr-un castron.

3. Scoate painea din apa si las-o sa se scurga bine, apoi faramiteaz-o peste legume.

4. Adauga dupa gust sare, piper alb, otet de vin rosu si ulei de masline. Amesteca totul bine. Salata se serveste dupa aproximativ 30 de minute.

Poza principala

panzanellamica.jpg

350 g paine traditionala
200 g rosii proaspete
2 cepe
1 castravete
1 legatura busuioc
otet de vin rosu
ulei de masline extra-virgin
piper alb

„Panzanella” este o reteta traditionala rustica din zona Toscanei, o salata servita atat la micul dejun, cat si ca gustare intre mese ori aperitiv.
Numar de portii
2
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE