Salau in sos de ciuperci si vin

Puneti pestele intr-o tigaie joasa si potriviti de sare si piper. Adaugati vinul si un sfert de cana de apa. Inabusiti la foc mic pentru 15-25 de minute.
Taiati coaja painii si prajiti cate o felie de paine pentru fiecare bucata de peste.

Cand pestele este gata, scurgeti sosul din tigaie intr-un alt recipient. Adaugati faina si 3 linguri de unt si aduceti la fierbere, la foc mic, pana ce obtineti o pasta omogena. 

Luati sosul de pe foc, potriviti de sare si amestecati inauntru oul batut cu o lingura de unt. Luati si ciupercile deja inabusite si adaugati-le in sos,alaturi de smantana, aducand din nou la fierbere la foc mic pana cand sosul capata o consistenta cremoasa. Puneti patrunjelul tocat si lasati recipientul acoperit inca 10 minute.

Puneti painea prajita pe un platou incalzit si cate un file de salau pe fiecare felie. Adaugati sosul de ciuperci si vin. Serviti cu orez sau cartofi natur.

Poza principala

salau_400.jpg

500 g file de salau
1 ou
200 g paine alba
1/2 cana vin alb
4 linguri unt
200 g ciuperci proaspete
200 ml smantana
1 legatura patrunjel tocat
1 lingura faina
sare, piper

Salaul este una din cele mai gustoase si usor de preparat specii de peste.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE