Saleuri cu brânză și țelină

1.Decojește și rade cartofii. Rade țelina.

2.Cerne făina pe blatul de lucru, adaugă cartofii rași, țelina rasă, sare, condimente, brânza rasă, brânza topită și untul. 

3.Adaugă oul și frământă încet aluatul cu ambele mâini. 

4.Întinde aluatul până ajunge de 3 mm și taie în diferite forme.

5.Așază formele de aluat pe o tavă căptușită cu hârtie de copt.

6.Bate laptele cu gălbenușul și unge fiecare bucată.

7.Introdu tava la cuptorul preîncălzit și coace saleurile cu brânză și țelină la 180°C până se auresc.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sfat: Obții un gust mai plin de personalitate dacă adaugi în compoziție o linguriță cu muștar franțuzesc.

Poza principala

saleuri_cu_telina_mica.jpg

130 g cartofi fierți în coajă

100 g unt

100 g făină

100 g brânză tare

50 g brânză topită

100 g țelină

1 ou

½ linguriță de chimen măcinat

½ linguriță boia

1 gălbenuș

1 lingură de lapte

 

Saleuri cu verdeaţă

Saleuri cu brânză și țelină, o gustare pe care o pregătești repede cu ingrediente ușor de găsit în cămară.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE