Aperitive si salate Party special Sandvisuri si tarte Uncategorized

Șalotă caramelizată și ciuperci pe pâine prăjită a la Gordon Ramsey

Gordon Ramsey îți propune o bruschetă delicioasă cu ciuperci și ceapă caramelizată!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 6 șalote, curățate și tocate fin
  • frunzele de la câteva crenguțe de cimbru
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 linguriță zahăr tos
  • 400 g ciuperci
  • 1 cub unt
  • oțet sherry pentru a stropi
  • o mână frunze de pătrunjel
  • 4 felii de pâine groase

Modalitate de preparare:

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și pune în ea șalota, usturoiul, cimbru și puțină sare cu piper.
  2. Călește ceapa 3-4 minute, până începe să se înmoaie.
  3. Adaugă în tigaie zahărul și mărește focul.
  4. Amestecă și mai lasă să se prăjească câteva minute până ce eșalota se caramelizează ușor.
  5. Adaugă în tigaie ciupercile și untul.
  6. Prăjește-le amestecând câteva minute, până se rumenesc apoi stropește-le cu oțetul de sherry și condimentează-le puțin.
  7. Mai lasă ciupercile pe foc 1-2 minute, apoi înlătură usturoiul și amestecă pătrunjelul tocat.
  8. Între timp, preăjește pâinea pe ambele părți.
  9. Pune pe fiecare felie de pâine amestecul de ceapă și ciuperci, apoi stropește cu ulei de măsline.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE