Uncategorized

Samosas cu miel condimentat

1. Incalziti o tigaie mai mare. Adaugati mielul si prajiti-l, amestecand, pana se fragezeste si rumeneste pe toate partile. Adaugati ceapa, o lingura de mirodenii si 100 ml de apa. Gatiti la foc mic, acoperit, amestecand din cand in cand, pentru 10 minute. Luati de pe foc.

2. Adaugati porumbul, sarea si piperul si coriandrul proaspat.

3. Preincalziti cuptorul la 220 de grade. Luati, pe rand,  cate o foaie de aluat filo. Taiati-o in 3 fasii mari. Puneti o lingura cu varf din umplutura de miel pe fiecare fasie, la capatul dinspre voi. Rulati foaia de aluat peste umplutura, astfel incat sa formati un portofelas triunghiular. Ungeti capetele portofelaselor cu putin ou batut si aveti grija sa fie bine inchise. Continuati pana folositi toata umplutura pregatita.

4. Puneti samosas intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt. ungeti-le cu ou pe deasupra si presarati restul condimentelor uscate ramase. Dati-le la cuptor pentru 10-12 minute, pana se rumenesc bine.

Poza principala

rexfeatures_1189869k_mica.jpg

250 g carne de miel frageda, taiata
1 ceapa medie, curatata si taiata fin
2 lingurite chimion
2 lingurite seminte coriandru macinat
100 g porumb (din conserva)
sare si piper negru proaspat macinat
5 linguri frunze de coriandru, taiate
6 foi aluat filo
1 ou, batut

Samosa este un tip de preparat din aluat, de regula triunghiular, de origine asiatica, umplut cu diverse preparate aromate, de la legume la carne sau fructe.
Numar de portii
18
Calorii
44
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE