Sănătate într-un pahar: beneficiile vinului rosu

Sursa
RTV.NET
Dacă până nu demult se credea că vinul roşul este bun doar pentru prepararea vânatului şi pentru a încălzi atmosfera în timpul unei întâlniri romantice, specialiştii au arătat că licoarea are şi multiple beneficii pentru sănătate.
vin_rosu.jpg

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul roşu poate scădea nivelul colesterolului din sânge.

Astfel, participanţii la cercetare care nu aveau probleme cu nivelul colesterolului şi care au consumat suplimente alimentare care aveau la bază vinul roşu au constatat că nivelul colesterolului LDL – supranumit „colesterolul rău” – a scăzut cu aproximativ 9%.

În cazul subiecţilor care aveau valori ridicate ale colesterolului şi care au consumat aceleaşi suplimente nutritive, nivelul colesterolului „rău” a scăzut chiar şi cu 12%.

Rezultatele sunt încurajatoare, spun specialiştii, în condiţiile în care colesterolul „rău” se depune pe pereţii arteriali, care se îngroaşă şi determină creşterea presiunii arteriale, ducând la infarct, scrie RTV.NET.

Vinul roşu se află printre cei mai importanţi agenţi de diminuare a nivelului colesterolului, datorită antioxidanţilor care se află în componenţa sa. Consumul moderat de vin roşu păstrează astfel vasele de sânge flexibile, reducând riscul unor afecţiuni coronariene, spune profesorul John Folts, specialist în medicină cardiovasculară la Universitatea Wisconsin.

Află ce boli poate preveni consumul moderat de vin roşu pe RTV.NET.

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE