Uncategorized

Sardine pe pat de roşii

1.Îndepărtează capetele sardinelor, dă-le printr-un jet de apă şi dă-le la rece. 

2.Pune la fiert mai multă apă într-o oală adâncă şi scufundă roşiile. Scoate-le după un minut şi curăţă-le de coajă. Îndepărtează seminţele şi zdrobeşte roşiile. 

3.Curăţă şi toacă cepele. 

 

Chiftele crocante de peste

 

4.Încinge trei linguri de ulei, adaugă ceapa şi apoi roşiile zdrobite. Potriveşte de sare şi piper. Lasă pe foc domol circa 30 de minute

5.Curăţă şi toacă mărunt usturoiul. Spală şi toacă pătrunjelul. 

6.Cu 10 minute înainte ca sosul de roșii să fie gata, încinge separat restul de ulei (3 linguri) şi rumenește sardinele şi usturoiul. Sărează şi piperează. 

7.Pune sosul de roşii pe farfurie, aşază sardinele şi ornează cu pătrunjel tocat. Serveşte imediat! 

Credit foto : Photoland/Profimedia

 

Știai? Sardinele sunt bogate in acizi grasi omega 3, vitamina D si B12.

 

Peşte spadă cu salsa exotică

Poza principala

sardine_mica.jpg

9 sardine

1 kg de roşii

2 cepe

6 linguri ulei de măsline

3 căţei de usturoi

3 fire de pătrunjel

ardei iute roşu

sare

piper

 

Peste fructat

O cină gustoasă cu sardine şi aparent sofisticată, însă foarte uşor de preparat şi în timp record!
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE