Sardine în sos de roșii

1. Pune sardinele curățate în lapte rece. Între timp, opărește roșiile și curăță-le de pieliță și cotoare, toacă-le mărunt.

2. Taie mărunt usturoiul și călește-l în puțin ulei. Adaugă roșiile, busuiocul proaspăt tocat și măslinele. Potrivește gustul de sare și piper și lasă să fi arbă încet, acoperit, vreo cinci minute.

3. Șterge peștii cu un șervet de hârtie, tăvălește-i prin amestecul de făină și piper proaspăt măcinat și prăjește-i în ulei încins. Scoate sardinele pe un prosop de hârtie.

4. Răstoarnă roșiile într-un vas yena și așază deasupra sardinele. Aromatizează cu puțin rozmarin și dă la cuptor zece minute. Servește cu vin alb rece.

 

Placinta de peste cu piure de cartofi si praz

Poza principala

sardine_in_sos_mica.jpg

6 sardine

10 roşii

100 g măsline negre

4 căței de usturoi

2 linguri cu făină

1 legătură de busuioc

lapte

ulei

sare

piper

 

Pastă de pește

Un preparat nu foarte sofisticat, dar gustos și hrănitor.
Numar de portii
3
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE